Testimoniale

"Aveam o problemă din copilărie cu recoltatul sângelui și cu toate persoanele care poartă halate albe. În ultimul timp a trebuit să-mi fac destul de des niște analize, iar în ultimele două situații am leșinat. Prietena mi-a sugerat să consult un psiholog. Cu toate că nu aveam încredere că aș putea rezolva această situație, mi-am făcut programare la o doamnă psiholog care a început să-mi dea diverse teste, apoi să monitorizez nuștiuce, să văd rațional situația și să nu exagerez, dar nu a ținut. După șase ședințte aveam aceeași spaimă, așa că am renunțat, și am zis că poate, un psiholog bărbat v-a pune altfel problema, așa că am tastat psiholog cluj, l-am sunat inițial pe un domn care mi-a spus că mă poate primi doar săptămâna următoare că este foarte prins, așa că l-am sunat pe următorul psiholog bărbat -Amza Jucan - care a fost foarte amabil și prompt; m-a primit chiar în ziua respectivă. Am mers la cabinetul psihologic al dânsului, iar aici am simțit ceva nou. A fost foarte atent cu fricile mele, nu a pomenit de niciun test psihologic, mi-a explicat în detaliu exact ce se petrece în corpul meu și în mintea mea în momentul în care mi se recoltează sânge, și a fost altceva. Din prima ședință am rămas cu o speranță că voi reuși. Ce a fost un pic ciudat, a fost că la finalul primei ședințe, mi-a spus: "să știi că anul acesta vei dona sânge". Am plecat zâmbind cu o jumate de gură, pentru că cealaltă îmi era înțepenită când am auzit aceasta, și toată săptămâna am fost nedumerit, și m-am gândit oare ce-o fi vrut să spună?? Toată săptămâna îmi răsunau în minte vorbele domnului psiholog, iar când am ajuns la a doua ședință, nu știu cum, probabil din inconștient - i-am spus că vreau să donez sânge, și să mă pregătească pentru asta. Nu povestesc mai multe, doar că acum recoltatul de sânge mi se pare un fleac, nu mai am nicio treabă cu halatele asistentelor sau a medicilor, și vreau luna viitoare să donez sânge!"
Bogdan
"Am un soț care a fost diagnosticat cu borderline. În cadrul ședințelor, mi-a părut foarte util că am învățat cum să trăiesc alături de o persoană cu emoții extreme. Nu a fost ușor, dar de când am început să-l privesc altfel pe soțul meu, relația noastră s-a îmbunătățit semnificativ. Mulțumim domnului psiholog pentru răbdarea pe care a avut-o cu noi!"
Anca
"Neîncrederea în mine îmi punea mereu piedici atât în societate, cât și în relația cu prietenele. Pot mărturisi că după două luni de psihoterapie sunt ok. Am mai urmat ședințe psihologice cu doi psihologi înaintea domnului Amza Jucan care nu am simțit că m-au prea ajutat, în schimb cu dânsul, a fost altceva. Sunt fericită că nu am renunțat, iar acum consider că pot îndrăzni în viață. Mulțumesc!"
Diana
"Uitându-mă în jurul meu, am considerat că anxietatea este deja la ordinea zilei, și trebuie să trăiești cu ea... Într-o zi, uitându-mă pe facebook la diverse pagini ale psihologilor, am dat peste cea a psihologului Amza Jucan. Mi-a captat atenția modul în care a descris-o și pus problema în scurtele articole pe care le avea, și m-am gândit să încerc... Nu am cuvinte pentru a descrie cât de multe am învățat, și ce motivație îmi oferea domnul psiholog, ce pot să spun, este că acum, pentru mine, anxietatea este ceva abstract; nu înțeleg de ce nu am mers la psiholog mai devreme, și nu înțeleg de ce lumea este stăpânită de această anxietate, care, defapt nu este nimic..."
Iulia
"Tata a fost diagnosticat cu cancer. Doctorii spuneau că mai are de trăit maxim o lună. Chiar nu știam ce să mai fac. Am căutat un cabinet psihologic pentru a primi câteva indicii. Defapt, nici eu nu știam ce caut, dar din cauza spaimei am mers. Am fost la două ședințe de psihoterapie, unde am învățat efectiv cum să văd întreaga situație și ce să fac. A fost foarte util!"
Adela
"Am fost abuzată sexual în copilărie de un unchi de-al meu timp de trei ani. Atunci, din cauza fricii nu am știut ce să fac, și doar mă închideam în mine. Acum, am 24 de ani, am trecut prin numeroase esecuri atât la serviciu cât și cu partenerii mei, încât am ajuns să cred că viața nu mai are niciun sens, plus, nu știam încotro să mă îndrept. Am apelat la un psiholog bărbat, în speranța că mă va putea ajuta mai ușor, și exact așa a fost. Mai am unele momente când privesc în gol, dar revin repede și mă preocup de prezentu meu; unul dintre cele mai utile lucruri pe care le-am învățat de la domnul psiholog Amza Jucan, a fost cum să mă desprind de trecut, cum să trec peste el, cum să mă îndepărtez de el, și cum să mă ancorez tot mai mult de prezent și să privesc cu nădejde spre viitor."
Ioana
"Prietenul meu este taximetrist. Am început să-l bănuiesc de infidelitate în urmă cu câteva luni, când nu imi mai răspundea tot timpul la telefon, iar când vorbeam cu el, ezita până-mi dădea o explicație. Am apelat la cabinetul psihologic al domnului Amza Jucan, unde am avut câteva ședințe împreună, care ne-au prins foarte bine, dar, pentru a reuși să am încredere din nou în el, i-am propus să facă o evaluare la detectorul de minciuni, pe care domnul psiholog îl avea intr-o cameră alăturată din cadrul cabinetului psihologic. Rezultatele testării au fost în favoarea noastră, mă bucur foarte mult că am reușit să aflu adevărul, pentru că acum să ne putem concentra pe altceva."
Dora
Close Menu